MVO-Conferentie

 

Op 20 juni 2019 staat de volgende MVO-conferentie van AssenvoorAssen op het programma. Wij zijn op dit moment druk bezig met het vormgeven van het programma. Meer informatie volgt in de loop van 2019. Hieronder staat nog een kort verslag van de conferentie in 2018.


14 juni 2018 heeft de stichting AssenvoorAssen, in samenwerking met de MVO Alliantie Noord Nederland en het Koploperproject, haar jaarlijkse conferentie georganiseerd. Locatie was de Rabozaal van Theater/Bioscoop de Nieuwe Kolk en als thema was gekozen voor: ‘Toekomstbestendig Ondernemen’. Twaalf toekomstgerichte bedrijven uit de regio Assen presenteerden vanuit het eerste Koploperproject in Assen hun ervaringen, resultaten en duurzame plannen voor de toekomst.

 

De elektrische autorevolutie
Op korte termijn rijdt iedereen elektrisch, van personenauto tot zware vrachtwagen’. Deze stelling stond centraal in de keynote die werd verzorgd door Auke Hoekstra van de Technische Universiteit  Eindhoven, een internationale autoriteit op het gebied van elektrisch rijden.

Auke nam de aanwezigen mee in de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van elektrische voertuigen en de spectaculaire ontwikkelingen in batterijtechnologie. En deed uit de doeken waarom het binnenkort voor iedereen aantrekkelijk wordt om in elektrische auto’s en vrachtwagens te rijden. Hoe belangrijk is deze ontwikkeling voor de energietransitie en hoe gaat het de klimaatverandering tegen?

Uitreiking MVO certificaten
De middag werdafgesloten met de uitreikingen van het Koploper Certificaat, het MVO Certificaat en de Koploperprijs.

De MVO-Conferentie werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Assen.

 

Volg AssenvoorAssen ook op social media: