ASSENMorgen is het de Nationale Ouderendag en ook in Assen worden ouderen in het zonnetje gezet. De hele week zijn er vanuit Vaart Welzijn en MvbO Seniorensport activiteiten in buurtcentra en morgen worden vanuit de Asser Uitdaging zes zorginstellingen bezocht.

Bij Interzorg locatie Anholt worden voor de ouderen pannenkoeken gebakken en die worden ’s middags samen met de vrijwilligers opgegeten. Bij Zorggroep Drenthe locatie de Amstel wordt een bingo ochtend georganiseerd en ’s middags is er bij locatie Vijverhof een lezing van de Historische Vereniging en kunnen de ouderen met honden knuffelen. Overige activiteiten zijn: een stadswandeling vanuit Icare Ceresstaete, een soos/spelletjes middag bij de Slingeborgh van Interzorg en bij de Vierackers van Icare komen de Golden Assies een optreden verzorgen.

Gerichte activiteiten

‘Vorig jaar hebben wij ons aangesloten bij de Ouderendag’, vertelt Myrthe Strijker, initiatiefnemer vanuit de Asser Uitdaging. ‘Wij zijn toen met bloemen en wat lekkers op pad gegaan en hebben koffie gedronken bij diverse zorginstellingen. Dit jaar wilde wij gerichte activiteiten oppakken en hebben wij met de zorginstellingen overlegd waar men behoefte aan heeft en dit programma is het fantastische resultaat’. Emilia Oversloot van Werkplein Drentsche Aa en actief lid bij de Asser Uitdaging vult aan: ‘wij worden ook op alle vlakken ondersteund door het bedrijfsleven. Onder andere de Rabobank en Van der Valk Assen maken het mogelijk dat er bij alle locaties iets lekkers aanwezig is en dat is geweldig’. Middels een oproepje via Facebook en het benaderen van diverse bedrijven zijn er daarnaast bijna 100 vrijwilligers die ervoor zorgen dat de ouderen deze dag in het zonnetje worden gezet. ‘Wij zijn erg blij, dat bedrijven zoals Univé en Ultraware zo maatschappelijk betrokken zijn en ook mensen afvaardigen om een ochtend of middag vrijwilligerswerk te doen. Leuk voor de medewerkers, want zij doen even iets anders, maar ook de ouderen genieten van alle aandacht en maken graag een praatje. Dat is toch een mooi voorbeeld van wat wij vanuit de Asser Uitdaging weten te realiseren’, aldus Myrthe Strijker.

Nationale Ouderendag

De Nationale Ouderendag is een landelijk initiatief vanuit het Nationale Ouderenfonds. De Asser Uitdaging, onderdeel van AssenvoorAssen, zet zich hier lokaal voor in en wordt daarbij ondersteund door diverse bedrijven/mensen uit het bedrijfsleven.