Meld je aan: derde ronde Koploperproject

Wilt u zich als bedrijf of organisatie onderscheiden door duurzamer te ondernemen? Meld u dan aan voor de volgende ronde van het Koploperproject in Assen. Het Koploperproject richt zich op de duurzame versterking van de regionale economie, door vooruitstrevende mkb-ondernemers de kennis, de tools en het netwerk te bieden om beter in te spelen op ontwikkeling naar een klimaatneutrale, circulaire en inclusieve economie. Toekomstbestendig ondernemen dus!

Wat houdt het project in?

Het Koploperproject is geschikt voor MKB bedrijven met minimaal 10 medewerkers. Naast bedrijven doen ook regelmatig organisaties als gemeenten, zorginstellingen, woningcorporaties en scholen mee. In een Koploperproject gaat een groep van 8 tot maximaal 15 bedrijven praktisch aan de slag met maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame innovatie. We beginnen met een degelijke nulmeting, zodat u precies weet wat er al goed gaat en wat er verbeterd kan worden aan uw bedrijfsvoering
en uw product- en dienstverlening. Daarna gaat u aan de slag met een praktisch actieplan en leert u beter communiceren over duurzaam ondernemen. U krijgt deskundige begeleiding, diverse praktische tools, een groter netwerk en profiteert van positieve publiciteit rond het project.
De Koploperaanpak hee zich inmiddels ruimschoots bewezen: er zijn inmiddels meer dan 35 projecten succesvol afgerond. In Assen hebben twee groepen het project doorlopen en de deelnemers zijn enthousiast over de
resultaten. Een volgende groep gaat binnenkort van start. U kunt zich hiervoor nog aanmelden.

Door subsidie van gemeente en provincie is uw eigen bijdrage slechts 1/3 van de totale kosten, namelijk €1.000,- excl. btw. Uw tijdsbesteding is ongeveer 30-50 uur verdeeld over een klein jaar, maar dit is sterk afhankelijk van uzelf. Door alle kennis en tools die u krijgt aangereikt,
bespaart u juist veel tijd.

Deelname biedt het volgende:
• Inspiratie en kennisvergroting over duurzaam ondernemen;
• Een degelijke nulmeting (Duurzaamheidsprofiel en milieuprestaties) van uw bedrijf;
• Een praktisch actieplan om duurzaam ondernemen structureel op te pakken;
• Kostenbesparingen op thema’s zoals: afval, energie en mobiliteit;
• Uitbreiding van uw netwerk en samenwerking met andere bedrijven;
• Een MVO-certificaat, een Koplopercertificaat en positieve publiciteit!

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op:
Jaap de Vries: 06-55837273 of stuur een e-mail naar: info@dzyzzion.nl