Beursvloer

De Beursvloer wordt in samenwerking met Ondernemend Assen jaarlijks georganiseerd. Het evenement brengt maatschappelijk (vrijwilligers)organisaties en ondernemende bedrijven en mensen uit de gemeente Assen samen om elkaar te helpen met gesloten portemonnee. Met een overweldigend succes werden er dit jaar 49 matches gerealiseerd met een totale maatschappelijke waarde van maar liefst €133.040,00, een verdrievoudiging ten opzichte van vorig jaar! 

Ook werd er dit jaar een nieuw element toegevoegd aan de Beursvloer. Ondernemende mensen gingen in teams aan de slag met complexe vraagstukken van maatschappelijke organisaties uit de gemeente. In plaats van materiële ondersteuning lag de nadruk op kennis en expertise. De resultaten waren verbluffend, want de teams presenteerden niet alleen adviezen, maar ook oplossingen en soms zelf concrete uitwerkingen. Deze vorm van hulp biedt langdurige voordelen voor de betrokken organisaties. Zo werd een deelnemer van deze challenge gekoppeld met zijn collega’s aan een vraagstuk omtrent acceptatie van LHBTIQ+ in de zorg. Het enthousiaste team ging met het uitdagende vraagstuk aan de slag en werd zo geraakt door de situatie, dat ze een samenwerking voor een jaar aangingen. De deelnemer zei na afloop tegen de organisatie: “Bedankt voor de mooie en waardevolle dag, bijzonder hoe je soms ergens geraakt door kan worden”.

Willem Hulshof, voorzitter van AssenvoorAssen, vertelt enthousiast: “Ongelofelijk dat we met zoveel bedrijven en maatschappelijke organisaties zulke mooie matches hebben gesloten. Dat laat zien dat de Beursvloer echt van waarde is”.

De beursvloer vond dit jaar plaats op woensdag 31 mei bij onze maatschappelijke partner De Nieuwe Kolk. 

 

Online Beursvloer

 

Naast de jaarlijkse fysieke beursvloer hebben we ook het hele jaar door een online beursvloer. Vanuit de Asser Uitdaging is er een matchgroep opgesteld die het hele jaar door vraag en aanbod vanuit het bedrijfsleven en diverse maatschappelijke organisaties met elkaar samenbrengt. Deze matchgroep bestaat uit ervaren en jongere medewerkers uit het bedrijfsleven. Vraag en/of aanbod indienen? Dat kan hier.

Foto's Beursvloer 2023