MVO-Conferentie

Op donderdag 4 februari 2021 stond de jaarlijkse MVO-conferentie van AssenvoorAssen op het programma. Dit jaar ONLINE en met als thema: ‘armoede en laaggeletterdheid’.

62% van de werkgevers heeft namelijk te maken met werknemers met geldzorgen. En een werkgever is al snel 13 duizend euro per jaar kwijt aan een werknemer met financiële problemen die voltijds werkt en een modaal salaris verdient (bron: nibud). Circa 11% van de volwassenen in Drenthe is laaggeletterd. Zij hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen en het werken met de computer (bron: Trendbureau Drenthe). Wie moeite heeft met lezen en schrijven komt sneller financieel in de knoei. Voor een grote groep medewerkers is dit een dagelijks gevecht met cijfers en letters. Tijdens de conferentie willen we graag met werkgevers en HRM-professionals stil staan bij het verhaal achter de cijfers en willen we werkgevers uitdagen om te investeren in financieel fitte werknemers. En het belangrijkste…. we presenteren effectieve oplossingen om financiële problemen voor de werknemer te voorkomen en om kosten voor de werkgever te verlagen.

Het programma zag er als volgt uit:


14.30 uur – Online inloop en mogelijkheid om virtuele stands te bezoeken van AssenvoorAssen, Project Samenwerken met Ervaring in Drenthe, Moedige Dialoog Drenthe, Vaart Welzijn, Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe, Taalhuis en Ondernemend Assen

15.00 uur – Opening

15.15 uur – In gesprek met Eric van Oosterhout (Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe) en Jennifer Troost en Franciska Roose (Moedige Dialoog Drenthe)

15.35 uur – In gesprek met Kor IJszenga (Ondernemend Assen) en Willem Hulshof (AssenvoorAssen)

15.55 uur – Pauze en mogelijkheid om informatieplein met virtuele stands te bezoeken

16.10 uur – Presentatie door Christophe Geuskens van de Moedige dialoog Nederland

16.30 uurontmoetingen op het ontmoetingsplein (lees meer) – ga in gesprek met de mensen van en deel inspiratie/leg connecties: Project Samenwerken met Ervaring in Drenthe, Stichting AssenvoorAssen, Moedige Dialoog Drenthe, Vaart Welzijn, Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe, Taalhuis en Ondernemend Assen.


Volg AssenvoorAssen ook op social media: