MVO-conferentie

Ieder jaar organiseren wij een MVO-conferentie. Per editie staat een ander thema met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal. Er komen inspirerende sprekers aan het woord die met elkaar in gesprek gaan over het thema van dat jaar. Een interessant evenement met concrete voorbeelden en veel mogelijkheden om te netwerken. Aankomend jaar vindt de conferentie plaats op 4 april 2023. Het thema en de locatie van deze editie volgt binnenkort. 

In 2022 vond de werkgeversconferentie plaats op dinsdag 12 april van 16.30 tot 20.30 uur en werd het georganiseerd door AssenvoorAssen en Ondernemend Assen, met medewerking van Moedige Dialoog Drenthe.

De werkgeversconferentie was een vervolg op de MVO-bijeenkomst van 4 februari 2021 over laaggeletterdheid en armoede. Deze keer was de werkgeversconferentie primair bedoeld voor ondernemers/werkgevers/directies, alsmede HR/P&O-managers. 

Er zijn meer werknemers in financiële problemen dan de werkgever vaak weet. Ongeveer een derde van alle werkgevers heeft werknemers in dienst met grote geldzorgen. Veel werknemers schamen zich voor deze geldproblemen en delen dit niet met hun werkgever. Werknemers met schulden zijn vaker ziek en werken veelal minder geconcentreerd en dit brengt veel kosten voor de werkgever met zich mee. Het loont daarom om werknemers met geldzorgen te ondersteunen. Liever eerder dan later, om oplopende schulden én kosten te voorkomen.

Naast het delen van kennis over financieel fitte werknemers, het signaleren van geldzorgen en het bieden van effectieve oplossingen gingen we met deelnemers in gesprek over hun rol als werkgever.