MVO-Platform

AssenvoorAssen organiseert elk jaar meerdere bijeenkomsten waarbij het delen van kennis en ervaringen op het gebied van MVO centraal staan. De bijeenkomsten vinden plaats bij een bedrijf/maatschappelijke organisatie dat koploper is op het gebied van MVO. Het programma van een MVO-Platform bijeenkomst bestaat uit een rondleiding een inspirerende presentatie en de mogelijkheid om te netwerken.

Op 5 april vond de eerste van de drie jaarlijkse MVO-bedrijfsbezoeken plaats. We waren te gast bij Cosis. Zij presenteerden tijdens deze bijeenkomst hun meerjarenplan over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zij gebruiken hiervoor de vier Green Deals voor de zorg. Dit zorgde voor een brede aanpak met maatregelen voor het reduceren van CO2, het stimuleren van circulaire bedrijfsvoering en het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van personeel tot interventies voor een gezonde leefstijl.

Op 22 september zette hoveniersbedrijf GroenTotaal A. de Boer de deuren voor ons open. GroenTotaal A. de Boer is gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van groene buiten- en binnenruimtes en bestrating en doet veel tuin- en groenonderhoud. De gastheer presenteerde enthousiast wat het hoveniersbedrijf doet op het gebied van MVO en over wat ze als bedrijf kunnen betekenen voor andere bedrijven en particulieren op het gebied van tuinieren. Naast de presentatie was er een rondleiding langs het klimaatplein en het tuincentrum Groenrijk waar mooie voorbeelden op het gebied van MVO in de praktijk werden gepresenteerd.

Het volgende MVO-bedrijfsbezoek staat gepland in 2023. Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden volgt binnenkort.

Let op: Je kan eenmalig een MVO-Platform bijeenkomst kosteloos bijwonen, daarna vragen wij je lid te worden. Wil je meteen lid worden? Klik hier voor meer informatie.