MVO-bedrijfsbezoek bij Herenboeren

_________________________________

Van:  

15:00

Tot:  

17:30

AssenvoorAssen organiseert dit jaar maar liefst drie bedrijfsbezoeken waarbij het delen van kennis en ervaringen op het gebied van MVO centraal staan. De bijeenkomsten vinden plaats bij een bedrijf/maatschappelijke organisatie dat koploper is op het gebied van MVO. Het programma van een MVO-platform bijeenkomst bestaat uit een rondleiding een inspirerende presentatie en de mogelijkheid om te netwerken.

Op donderdag 20 juni zijn wij te gast bij de Herenboeren Assen Boerderij Hof van Rhee, een kleinschalige coöperatieve boerderij mogelijk gemaakt en gerund door een coöperatie van 250 huishoudens uit Assen en omgeving. Met elkaar bepalen zij wat ze verbouwen en eten. Hof van Rhee startte in november 2020 en is de negende boerderij volgens het concept van Herenboeren Nederland, een beweging die burgers ondersteunt bij de ontwikkeling van natuurgedreven, kleinschalige boerderijen. Elk jaar groeit het aantal Herenboerderijen in Nederland. De boerderij in Assen voedt ongeveer 500 mensen uit Assen en omgeving.

We maken ook kennis met Esther Nederhof, onderzoeker en leefstijlcoach. Zij zal ons bijpraten over duurzame inzetbaarheid. De gezondheid van jouw bedrijf wordt namelijk mede bepaald door de gezondheid van de medewerkers. Als jij inkomsten genereert als ZZP-er is dat overduidelijk. Ook waar de verantwoordelijkheid ligt. Bij een bedrijf met personeel is dat lastiger, want formeel is de gezondheid van jouw medewerkers niet jouw verantwoordelijkheid en misschien mág je je er zelfs niet eens mee bemoeien. Toch kun je als werkgever (en als ZZP-er) wel degelijk bijdragen aan de gezondheid van jouw medewerkers. In een tijd waarin 95% van de ziektes leefstijl gerelateerd is, en in een tijd waarin mensen op steeds jongere leeftijd te maken krijgen met chronische aandoeningen, lijkt dat erg relevant. Wat heb jij daarvoor nodig? Over die vraag gaan we in gesprek met dr. Esther Nederhof. Interessant voor jezelf, je medewerkers en je collega’s!


Meld je aan:

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ben je lid van AssenvoorAssen?*
Ben je in bezit van een MVO certificaat?*
Zou je hiervoor in aanmerking willen komen?
Naam introducee
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.