Assen zet zich in voor ouderen tijdens Nationale Ouderenweek

_________________________________

Op vrijdag 7 oktober is het de Nationale Ouderendag. Ieder jaar zet stichting AssenvoorAssen zich, niet alleen deze dag, maar de hele week, in om ouderen in het zonnetje te zetten. In verschillende buurt- en zorgcentra in Assen zijn verschillende activiteiten waar ouderen aan mee kunnen doen.

5 jaar geleden besloot AssenvoorAssen zich voor het eerst bij de Nationale Ouderendag aan te sluiten, en met succes. Ieder jaar staat er voor de ouderen in Assen weer een fantastisch en divers programma klaar. ‘’Gedurende de jaren sluiten er steeds meer organisaties en bedrijven aan. Dit laat zien dat er grote maatschappelijke betrokkenheid is in onze regio en daar zijn we trots op.’’ vertelt Myrthe Strijker van AssenvoorAssen.

Vanaf vrijdag 30 september tot en met vrijdag 7 oktober organiseert AssenvoorAssen samen met meer dan honderd vrijwilligers diverse activiteiten gericht op beweging, plezier en nieuwe ontmoetingen. Eenzaamheid onder de ouderen is een groot probleem en deze activiteiten stimuleren sociale contacten onder de ouderen onderling en met mensen uit andere generaties.

Op vrijdag 30 september wordt de week afgetrapt met een vaartocht over het kanaal. In de week erna kunnen ouderen onder andere genieten van een beleefhuis, een wandeling maken door de binnenstad van Assen, zich lekker laten verwennen tijdens de beauty middag en nieuwe gesprekken aangaan tijdens de zang- en borrelmiddag.

Wil jij ook een steentje bijdragen? AssenvoorAssen is nog op zoek naar vrijwilligers voor verschillende activiteiten als: pannenkoeken of wafels bakken en uitdelen en helpen bij de muziekmiddag. Heb je interesse? Stuur dan een mail naar myrthe@assenvoorassen.nl en geef je beschikbaarheid en voorkeur voor een activiteit door.