De toekomststoel van AssenvoorAssen

_________________________________

Tijdens de MVO-conferentie ‘toekomstbestendig ondernemen met social impact’ op 2 april bij het Drenthe College is de toekomststoel onthuld aan alle aanwezigen. Wethouder Jan Broekema had de eer om deze op spectaculaire wijze te onthullen.

Maar wat is de toekomststoel? Om andere keuzes te stimuleren voor een duurzame wereld van morgen is het van cruciaal belang om de toekomst te betrekken bij de beslissingen van vandaag. Dit doen we door symbolisch een lege stoel aan te schuiven als representatie van de toekomst. Elke twee maanden wordt de stoel doorgegeven aan een andere organisatie. De keuze van deze organisatie, lid of geen lid van AssenvoorAssen, wordt overgelaten aan de organisatie die de stoel op dat moment heeft. De gemeente Assen is de eerste organisatie waar de toekomststoel de komende twee maanden aansluit bij bij belangrijke (raads)vergaderingen.

In samenwerking met Activiteitencentrum De Vermeer van WerkPro is de stoel tot stand gekomen. Nogmaals dank voor de fijne samenwerking en het fantastische resultaat!