Geslaagde Ouderenweek verbindt jong en oud

_________________________________

Van donderdag 28 september tot en met vrijdag 6 oktober stond Assen in het teken van de Ouderenweek, een prachtig initiatief georganiseerd door AssenvoorAssen in samenwerking met diverse partners. Deze week bood senioren uit Assen de mogelijkheid om deel te nemen aan meer dan 20 diverse activiteiten, die met open armen werden ontvangen.

Een van de hoogtepunten van de Ouderenweek was de seniorenbeurs in de Nieuwe Kolk, waar ouderen zich konden laten informeren over diverse diensten en voorzieningen. De ouderen disco, oftewel het danspaleis, bracht een nostalgische sfeer naar een buurthuis, waar senioren samen dansten en herinneringen deelden.

Diverse bedrijven, waaronder TT Assen, openden hun deuren voor senioren. Ook verschillende musea zoals het stoottroepenmuseum, Bommel en Tom Poes Museum en het Drents Museum verwelkomden nieuwsgierige bezoekers. Daarnaast hielpen diverse bedrijven mee aan de Ouderenweek en boden naast materialen ook medewerkers als vrijwilligers aan.

Niet alleen werden er tal van activiteiten aangeboden, maar ook de verzorgingstehuizen van Interzorg Noord Nederland, Zorggroep Drenthe en Icare organiseerden evenementen voor bewoners, waaronder beauty-, spelletjes- en muziekmiddagen.

Wat deze Ouderenweek extra bijzonder maakte, was de betrokkenheid van het onderwijs. Scholen waaronder Drenthe College, CS Vincent van Gogh, Dr. Nassau College en Terra Assen sloten aan bij diverse activiteiten, waardoor jongeren de kans kregen om te ervaren hoe het is om met senioren te werken. De senioren kregen hierdoor de gelegenheid om contact te leggen met de jeugd.

Op de laatste dag genoten senioren van pannenkoeken en was er een spannend potje bingo in de raadzaal. Bijzonder hoogtepunt was de aanwezigheid van burgemeester Marco Out als gastpresentator. Hiermee werd de Ouderenweek op een feestelijke en spetterende manier afgesloten.

De organisatie kijkt met trots terug op een geslaagde Ouderenweek en nodigt alle senioren van Assen volgend jaar van harte uit om deel te nemen aan de georganiseerde activiteiten. Ze willen ook graag hun dank uitspreken aan alle betrokkenen, of het nu financieel was, in de vorm van materialen, of als vrijwilliger. “Samen hebben we deze week onvergetelijk gemaakt voor de senioren van Assen”, schrijft AssenvoorAssen.

Onze dank gaat uit naar: