Inspirerend MVO-bedrijfsbezoek bij Confexion

_________________________________

Op maandag 26 juni was Confexion, een productiebedrijf dat hulpmiddelen levert aan de zorg, gastorganisatie voor een bijeenkomst over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De bijeenkomst trok een diverse groep van ruim 35 deelnemers, waaronder maatschappelijke partners, leden van het MVO-platform en introducees.

Er werd gestart met een informatieve presentatie over de terminologie en certificaten in duurzaamheidsland, waaronder de Sustainable Development Goals (SDG’s) en het MVO-certificaat. Gastspreker René Lolkema, tevens bestuurslid van AssenvoorAssen, deelde zijn kennis en ervaringen. De deelnemers kregen een beter begrip van de verschillende aspecten van duurzaamheid en de bijbehorende certificeringen waaronder ook het MVO-certificaat van AssenvoorAssen.

Arko Mossel van Confexion vervolgde het programma met een inspirerende presentatie, waarin ze hun eigen kennis en ervaringen op het gebied van MVO deelden. Het bedrijf heeft naast het MVO-certificaat van AssenvoorAssen, onlangs ook het Green Label behaald. Daarnaast benadrukten ze hun betrokkenheid bij het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij Confexion heeft iedereen taken, die aansluiten bij hun mogelijkheden, waardoor een fijne en veilige werkomgeving wordt gecreëerd.

Na de presentatie volgde er een exclusieve rondleiding door het pand van Confexion. Hier konden de deelnemers de verschillende duurzaamheidsinitiatieven van dichtbij ervaren. De rondleiding bood tevens de gelegenheid om te netwerken en kennis uit te wisselen met andere aanwezigen.

Tot slot werd het Koploperproject gepresenteerd. Oud-deelnemer Ron Koelma van de Nieuwe Kolk deelde zijn ervaringen, waardoor de deelnemers inzicht kregen in de praktische toepassing van duurzaamheidsmaatregelen binnen een organisatie. Een nieuwe ronde van het Koploperproject voor bedrijven die hiermee aan de slag willen, gaat binnenkort van start.

De bijeenkomst bij Confexion was een succesvolle middag, waarin kennisdeling en inspiratie centraal stonden. Het benadrukte de waarde van MVO en de mogelijkheden om als bedrijf de volgende stap te zetten op het gebied van duurzaamheid.

 

We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst en danken Confexion voor de gastvrijheid!