Lokale initiatieven tegen geldzorgen onder werknemers

_________________________________

AssenvoorAssen organiseert 4 april de derde editie van de MVO-conferentie ‘Van praten naar doen!’ Als thema is deze editie gekozen voor ‘Geldzorgen onder werknemers’. Rob Faijdherbe is namens AssenvoorAssen betrokken bij de organisatie. Wat beweegt hem zich hiervoor in te zetten?

Rob Faijdherbe is eigenaar van Faijdherbe Financieel en Fiscaal Adviseurs. In een aantal woorden kunnen we hem beschrijven als fiscalist, boekhouder en belastingadviseur. Zelf vult hij dit graag aan: “Ik ben ook vader, ondernemer, geëngageerd, eerlijk, nieuwsgierig, yoga en muziekfanaat.” Hij raakte betrokken bij AssenvoorAssen omdat hij naast zijn werk iets wilde bijdragen aan de gemeenschap. “Daar haal ik ook energie uit. Het leven is meer dan alleen je onderneming.”


Sinds anderhalf jaar is Faijdherbe penningmeester van AssenvoorAssen. “Uiteraard houd ik de financiën op orde. Daarnaast zie ik het ook als mijn taak om contacten te onderhouden met onze subsidieverstrekkers, maatschappelijke partners en de gemeente. En ja, af en toe probeer ik wat extra geld binnen te halen voor projecten.”


Eén van die projecten is de MVO-conferentie ‘Van praten naar doen!’ die AssenvoorAssen 4 april aanstaande alweer voor de derde keer organiseert. “Deze keer zijn we te gast bij Univé, een van onze maatschappelijk partners. Het thema is ‘Geldzorgen onder werknemers’. Wij willen werkgevers ervan bewustmaken dat geldzorgen onder werknemers grote gevolgen heeft. Geldzorgen is bijvoorbeeld een van de oorzaken van ziekteverzuim. Uit recent onderzoek is gebleken dat 6 op de 10 mensen moeite heeft om rond te komen. Dat zijn dus niet alleen mensen met een uitkering of met een laag inkomen.”


“Het thema spreekt mij aan”, vervolgt Faijdherbe, “omdat ik zelf ook in die positie heb gezeten. Ik heb mij eruit kunnen ontworstelen omdat ik de wegen ken. En ik heb daarbij hulp gehad. Het geeft mij voldoening om nu iets bij te kunnen dragen gezien het thema mij raakt. Na de vorige editie hebben we samen met Ondernemend Assen en Moedige Dialoog Drenthe het initiatief Ondernemer voor Ondernemer opgezet. Via dit programma kunnen zzp’ers die het financieel lastig hebben in contact komen met andere ondernemers die als een soort vertrouwenspersoon optreden, kunnen helpen of doorverwijzen. Ik hoop dat ook deze editie weer iets oplevert en zo mensen gaat helpen. Ook al is het maar één!”


De MVO-conferentie ‘Van praten naar doen!’ vindt plaats op dinsdag 4 april van 14.15 tot 17.30 uur bij Univé, één van onze maatschappelijke partners. Deze conferentie is bedoeld voor directie, (HR-)managers en HR-medewerkers.

Tekst en foto: Newz Marketing & Media