Nieuwe beursmeester Beursvloer Assen

_________________________________

Jaarlijks organiseert de stichting AssenvoorAssen de Beursvloer. Een evenement waarbij het draait om het sluiten van matches tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. 12 jaar lang was Hans de Willigen de beursmeester, maar dit jaar geeft hij het stokje door aan Harry Weitering.

Op dinsdag 10 mei organiseert de stichting AssenvoorAssen voor het eerst sinds twee jaar weer een live editie van de Beursvloer. Door Corona werd de editie van 2020 online georganiseerd en in 2021 werd er met diverse partijen uit het Noorden een Noordelijke Beursvloer georganiseerd. Bij alle edities was Hans de Willigen als beursmeester van de partij. Na 12 jaar vindt hij het mooi geweest en gaat hij het evenement bezoeken als deelnemer.

Matchen
“Ik ben vanaf begin betrokken geweest bij de Beursvloer en vindt het een prachtig evenement”, aldus De Willigen. Hij vervolgt: “Bedrijven en maatschappelijke organisaties komen op het podium van de Nieuwe Kolk bijeen om te kijken wat zij onderling voor elkaar kunnen betekenen. Ik heb de meest mooie matches langs zien komen: van het leveren van bureaustoelen, tot uitjes met mantelzorgers en als klap op de vuurpijl de oplevering van een compleet ingerichte zintuigentuin bij een zorginstelling. Alles is mogelijk behalve de vraag naar geld en dat maakt het zo dynamisch. Mensen weten aan het begin van het evenement vaak niet wat ze kunnen verwachten, maar gaan altijd met leuke contacten en leuke matches weer naar huis. In al die jaren hebben we een bedrag van ruim € 1,7 miljoen aan maatschappelijke waarde over de toonbank zien gaan. Dan heb je het over serieus geld”. 

AssenvoorAssen
Het evenement is een initiatief van de stichting AssenvoorAssen. Zij zetten zich in om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de regio te stimuleren. De Beursvloer is één van de evenementen die zij jaarlijks organiseren, maar het matchen gebeurt het hele jaar door. Hans vult aan: “Acht keer per jaar komen we met een leuke club ondernemers bij elkaar om te kijken welk vraag en aanbod er via de stichting is ingediend. Wij leggen dan verbindingen en zorgen dat de aanvragers verder geholpen worden. Ligt er niets, zoals ten tijde van Corona, dan gaan we zelf wat bedenken. We hebben ons afgelopen jaar ingezet voor de Sinterklaasactie vanuit Stichting Budget Support en zorgen dan bijvoorbeeld voor materialen en voor helpende handjes bij het rondbrengen van alle cadeaus. Zo zijn we lokaal bezig en maken we met elkaar de samenleving een stukje mooier”. Op de vraag of hij daar ook mee stopt antwoord De Willigen lachend: “nee bij de matchgroep blijf ik aangesloten, maar mijn eigen bedrijf kent mooie nieuwe uitdagingen en daar ga ik mij nu op richten. Daarnaast vind ik het leuk om het evenement nu van de andere kant mee te maken en de stichting heeft in Harry Weitering een goede opvolger gevonden”.

Meer informatie over de Beursvloer is te vinden op: https://assenvoorassen.nl/activiteiten/beursvloer/.