Voor €133.040,00 gematcht op de jaarlijkse Beursvloer

_________________________________

Woensdag 31 mei vond de 16e editie van de jaarlijkse Beursvloer plaats in Assen, georganiseerd door stichting AssenvoorAssen en Ondernemend Assen. Dit evenement brengt maatschappelijk (vrijwilligers)organisaties en ondernemende bedrijven en mensen uit de gemeente Assen samen om elkaar te helpen met gesloten portemonnee. Met een overweldigend succes werden 49 matches gerealiseerd met een totale maatschappelijke waarde van maar liefst €133.040,00, een verdrievoudiging ten opzichte van vorig jaar.AssenvoorAssen is een platform dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen stimuleert in Assen en Ondernemend Assen is dé belangenvereniging voor ondernemers in Assen gevestigd op de bedrijventerreinen en voor ondernemers in de verschillende wijken van de stad. Samen organiseren zij al jaren de Beursvloer op het podium in de Nieuwe Kolk in Assen. Tijdens de Beursvloer wordt vraag en aanbod gematcht en vervolgens officieel ingediend bij de notaris. Aan de notaris de taak om de gesloten match te ondertekenen en er vervolgens een realistische waarde in euro’s aan te koppelen.

Prachtig resultaat

Het resultaat van deze editie overtrof alle verwachtingen: 49 succesvolle matches die lokaal een positieve impact hebben. Willem Hulshof, voorzitter van AssenvoorAssen, vertelt enthousiast: “Ongelofelijk dat we met zoveel bedrijven en maatschappelijke organisaties zulke mooie matches hebben gesloten. Dat laat zien dat de Beursvloer echt van waarde is”.

Challenges

Ook werd er dit jaar een nieuw element toegevoegd aan de Beursvloer. Ondernemende mensen gingen in teams aan de slag met complexe vraagstukken van maatschappelijke organisaties uit de gemeente. In plaats van materiële ondersteuning lag de nadruk op kennis en expertise. De resultaten waren verbluffend, want de teams presenteerden niet alleen adviezen, maar ook oplossingen en soms zelf concrete uitwerkingen. Deze vorm van hulp biedt langdurige voordelen voor de betrokken organisaties. Zo werd een deelnemer van deze challenge gekoppeld met zijn collega’s aan een vraagstuk omtrent acceptatie van LHBTIQ+ in de zorg. Het enthousiaste team ging met het uitdagende vraagstuk aan de slag en werd zo geraakt door de situatie, dat ze een samenwerking voor een jaar aangingen. De deelnemer zei na afloop tegen de organisatie: “Bedankt voor de mooie en waardevolle dag, bijzonder hoe je soms ergens geraakt door kan worden”.

MVO-certificaten

Naast het matchen werden er tijdens deze editie maar liefst zes MVO-certificaten uitgereikt aan diverse bedrijven uit Assen. Deze certificaten erkennen de maatschappelijk verantwoorde en duurzame inzet van deze organisaties en zorgen ervoor dat zij worden opgenomen in de MVO-gids van AssenvoorAssen. De bedrijven die door wethouder Jan Broekema in de spotlights werden gezet op het grote podium in de Nieuwe Kolk waren: Bij Harry Businesspartner, Compenda bv, Cosis, Jij Uitzendbureau, de Nieuwe Zorg Thuis en Participlaza bv.


Gelukkig is het succes van de Beursvloer niet beperkt tot dit ene evenement. AssenvoorAssen koppelt namelijk het hele jaar door maatschappelijke organisaties met hulpvragen aan bedrijven uit de regio. Goed nieuws voor bedrijven en organisaties die niet aanwezig konden zijn op de Beursvloer.