Volop activiteiten tijdens de Ouderenweek

_________________________________

Luuk Duursma is namens AssenvoorAssen één van de drijvende krachten achter de organisatie van de Ouderenweek. Dit evenement vindt dit jaar plaats van maandag 2 tot en met vrijdag 6 oktober. Duursma, accountmanager bij Werkplein Drentsche AA, vindt het prachtig om het enthousiasme te zien van ouderen die meedoen aan de activiteiten tijdens de Ouderweek.

AssenvoorAssen is alweer een jaar of acht betrokken bij de activiteiten tijdens de Ouderenweek (onderdeel van de Nationale Ouderendag) in Assen. In de werkgroep zijn vrijwel alle maatschappelijke organisaties van Assen betrokken. Luuk Duursma: “Ik werk bij iWerk, onderdeel van Werkplein Drentsche Aa. Wij zijn een maatschappelijk betrokken organisatie. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hebben wij hoog in het vaandel staan. Dat vind ik zelf ook belangrijk. Vandaar ook onze betrokkenheid bij de Ouderenweek.”

Bingo met burgemeester

Duursma is al jaren betrokken bij de organisatie. Zijn eerste activiteit was pannenkoeken bakken bij Interzorg. “Er komen steeds meer activiteiten bij. Vorig jaar maakten we voor het eerst een rondvaart door Assen met de fluisterboot. Dat vonden de mensen hartstikke leuk. Dat gaan we dit jaar dus weer doen. Daarnaast organiseren we nog veel meer activiteiten zoals een disco voor ouderen, een bezoek aan het stoottroepenmuseum op de kazerne, een spelletjesmiddag en in de raadszaal van het gemeentehuis organiseren we een bingo, die wordt gepresenteerd door burgemeester Marco Out.”

Eenzaam

De Ouderenweek is niet alleen gericht op ouderen in verzorgingshuizen, maar ook op mensen die nog zelfstandig wonen. “In verzorgingshuizen worden vaak al activiteiten georganiseerd. Mensen die nog thuis wonen zijn vaker eenzaam. De Ouderenweek is bedoeld om zo veel mogelijk ouderen een leuke dag te bezorgen. We zijn met een enthousiaste groep mensen. Ook betrekken we de scholen erbij. Jongeren die voor de zorg kiezen kunnen tijdens zo’n week in de praktijk ervaren hoe het is om ouderen een leuke middag te bezorgen.

Rondvaart

“Pannenkoeken bakken is mijn specialiteit en ook mijn favoriete eten” vertelt Duursma lachend, “maar ik kijk het meest uit naar de bingo in de raadzaal met de burgemeester. Ook kijk ik uit naar de rondvaart. Omdat vanaf oktober de bruggen in Assen zijn gesloten, is de rondvaart al op donderdag 28 september.”

Van de bank

“Mensen maak je vaak met kleine dingen gelukkig. Een luisterend oor, samen zingen, een kopje koffie, een advocaatje. Mensen worden steeds ouder en blijven langer thuis wonen. Ouderen worden wel eens vergeten. Ik heb zelf geen kinderen en hoop tegen die tijd dat iemand mij van de bank haalt om iets leuks te doen. Ik roep dan ook iedereen op om zo mogelijk een bijdrage te leveren aan de Ouderenweek!”