Werkgeversconferentie

_________________________________

Op 12 april vindt in en met medewerking van De Nieuwe Kolk onze jaarlijkse MVO conferentie plaats. Deze keer een gezamenlijk initiatief van AssenvoorAssen en Ondernemend Assen en met ondersteuning van de Moedige Dialoog Drenthe. Dit jaar richt de conferentie zich specifiek op werkgevers en hun afdeling HR/P&O, want wij willen het graag met elkaar hebben over de gevolgen van geldzorgen van medewerkers en de rol die werkgevers hierin kunnen nemen. Het betreft het vraagstuk van sociale en financiële fitheid van werknemers en het belang dat werkgevers hebben.

Wat veel mensen niet weten is dat ongeveer één derde van alle werkgevers werknemers in dienst heeft met grote geldzorgen. Werknemers schamen zich voor deze geldproblemen en delen dit niet met hun werkgever. Werknemers met schulden zijn vaker ziek en werken veelal minder geconcentreerd en dit brengt veel kosten voor de werkgever met zich mee. Het loont daarom om werknemers met geldzorgen te ondersteunen. Liever eerder dan later, om oplopende schulden én kosten te voorkomen.

Programma
In het programma starten wij met het duiden van de problematiek. Dit wordt onder andere gedaan door Clairette van der Lans van Wijzer in Geldzaken, een initiatief van het ministerie van financiële zaken. Vanuit de Moedige Dialoog Nederland worden door Jacqueline Beekman oplossingen gepresenteerd voor werkgevers en gaan we met een aantal HR-professionals in gesprek.

Dit belooft een interessante middag te worden. Ben jij een werkgever of werk je op de afdeling HR/P&O? Mis deze bijeenkomst dan niet en meld je aan via onderstaand formulier:

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ben je lid van AssenvoorAssen?*
Ben je in bezit van een MVO certificaat?*
Zou je hiervoor in aanmerking willen komen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.