Beursvloer wederom groot succes

_________________________________

De Beursvloer wordt in samenwerking met Ondernemend Assen jaarlijks georganiseerd. Het evenement brengt maatschappelijk (vrijwilligers)organisaties en ondernemende bedrijven en mensen uit de gemeente Assen samen om elkaar te helpen met gesloten portemonnee. Met een overweldigend succes werden er dit jaar 49 matches gerealiseerd met een totale maatschappelijke waarde van maar liefst €109.946,00! 

Bedrijven krijgen tijdens dit evenement de kans om hun expertise en diensten aan te bieden in ruil voor iets anders, zoals publiciteit. Op deze manier kunnen bedrijven een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en de lokale gemeenschap. Loop je als organisatie tegen een aantal zaken aan, waarbij je hulp kan gebruiken? De Beursvloer is dé plek waar dit gerealiseerd wordt! Alles mag gevraagd worden behalve de vraag naar geld. Aan de Beursvloer deden ruim 25 organisaties mee.

Blije gezichten
Op een informele manier werd er contact gelegd met het bedrijfsleven en zijn er maar liefst 49 matches gesloten. Vraag en aanbod kan gaan over menskracht, materialen & faciliteiten, marketing & communicatie en advies & training. De meeste uiteenlopende matches kwamen voorbij. Het resultaat? Veel blije gezichten en een matchwaarde van €109.946,00.

Uitdaging
De organisatie kijkt met tevredenheid terug op de 17e editie: “Elk jaar wordt opnieuw duidelijk hoe belangrijk de Beursvloer is. Organisaties dienen steeds meer hulpvragen in, en bedrijven tonen een groeiende bereidheid om de lokale gemeenschap te ondersteunen.” Daarnaast benadrukt de organisatie, dat de hulpvragen steeds complexer worden. Daarom is vorig jaar een extra onderdeel toegevoegd: de challenge. Tijdens deze uitdaging gaan teams van ondernemende mensen aan de slag met complexe vraagstukken, zoals hoe een organisatie zichtbaarder kan worden of hoe vrijwilligers bedrijven aan zich kunnen binden. Het resultaat? Een strategisch plan of advies dat organisaties verder kunnen uitwerken.

Asser resultaat
AssenvoorAssen, hét platform dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Assen stimuleert, en Ondernemend Assen, dé belangenvereniging voor ondernemers in de stad, organiseren al jaren samen de Beursvloer bij DNK de Nieuwe Kolk in Assen. De organisatie is elk jaar weer ontzettend trots op dit unieke evenement en de behaalde resultaten. “Iedereen die de Beursvloer bezoekt is goedlachs en wil echt iets voor een ander betekenen. Het resultaat van de matches is uiteindelijk door de hele stad te zien.” Het mooie is dat bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar ook na de Beursvloer blijven vinden.

Online Beursvloer

Naast de jaarlijkse fysieke beursvloer hebben we ook het hele jaar door een online beursvloer. Vanuit de Asser Uitdaging is er een matchgroep opgesteld die het hele jaar door vraag en aanbod vanuit het bedrijfsleven en diverse maatschappelijke organisaties met elkaar samenbrengt. Deze matchgroep bestaat uit ervaren en jongere medewerkers uit het bedrijfsleven. Vraag en/of aanbod indienen? Dat kan hier.

Foto's Beursvloer 2024