Nieuwe invulling Beursvloer

_________________________________

In samenwerking met Ondernemend Assen organiseren wij ook dit jaar weer de Beursvloer, echter zal deze anders verlopen dan voorgaande jaren en hebben we het daarom de naam Beursvloer 2.0 meegegeven.

Op woensdag 31 mei komt een ondernemende club mensen samen tijdens de Beursvloer 2.0 met als doel maatschappelijke organisaties verder helpen. Het initiatief van AssenvoorAssen wordt in samenwerking met Ondernemend Assen georganiseerd.


De Beursvloer is een jaarlijks terugkerend evenement, maar heeft voor dit jaar een geheel andere invulling gekregen. Waar voorheen bedrijven samen kwamen en elkaar zelf moesten opzoeken om samenwerkingen aan te gaan, kunnen teams van ondernemende mensen nu meteen aan de slag en maatschappelijk impact maken “Het was wenselijk om de beursvloer een nieuwe schwung te geven om meer aan de vraag te voldoen van deelnemende bedrijven. Door op een andere manier bedrijfsleven en maatschappelijke initiatieven te matchen en impact te realiseren denken we een mooie nieuwe weg in te kunnen slaan’, aldus Willem Hulshof, voorzitter van AssenvoorAssen.


Tijdens de bijeenkomst gaan teams van ondernemende mensen uit het bedrijfsleven aan de slag met een sociaal maatschappelijk vraagstuk van een maatschappelijke organisatie uit de gemeente Assen. Elk team krijgt deze middag de tijd om met de beste oplossingen te komen. Dat kan een advies, een voorstel of zelfs al een concrete uitkomst zijn. Een team bestaat uit 4-6 personen.


Maar ook kunnen er mooie samenwerkingen ontstaan op de Beursvloer. Maar liefst 25 maatschappelijke organisaties krijgen de kans om zich te presenteren en hun vragen waarbij ze hulp kunnen gebruikten te etaleren. Alles is hier mogelijk, behalve de vraag naar geld. Wanneer er eenmaal een match ontstaan is tussen beide partijen, zal de notaris deze goedkeuren en de match waarderen zodat de organisatie aan het einde van de middag de opbrengst aan maatschappelijke waarde tot uiting kan brengen.


De Beursvloer vindt plaats op 31 mei van 14.30 – 17.00 uur bij de Nieuwe Kolk. Ondernemende mensen kunnen zich individueel aanmelden of per team en maatschappelijke organisaties kunnen zich aanmelden voor de statafelpresentatie en/of een vraag voor een team van ondernemende mensen indienen.


Dit kan via https://assenvoorassen.nl/agenda/beursvloer-2-0/


We hopen op een energieke opkomst waar gezamenlijk een mooi maatschappelijk resultaat neergezet wordt!